Stresses the need for foodservice directors to stock up on vegetarian speed-scratch menu items. Versatility of vegetable and soy burgers; Suggestions on preparing vegetable speed breakfast recipes; Examples of some vegetarian convenience foods.
References
Berkoff, N. (2000). A Necessity for All Meals: Speed-scratch vegetarian. FoodService Director, 13(1), 114. Retrieved from Food Science Source database.
¡Cocinemos juntos!

es sencillo..
miércoles, 20 de octubre de 2010
viernes, 8 de octubre de 2010
Eating your words: plate and nation in meg dods´s the cook and housewife´sS MANUAL (1826).
Focuses on the contributions of author Christian Isobel Johnstone to the Scottish literature and culture through his cookbook "The Cook and Housewife's Manual" published in 1826. Views of Johnstone on the social implications of food; Background on the book's fictional characters; Recipes included in the second edition of the book; Overview of the cookbook and its latest editions.
References
Monnickendam, A. (2005). EATING YOUR WORDS: PLATE AND NATION IN MEG DODS'S THE COOK AND HOUSEWIFE'S MANUAL (1826). Scottish Studies Review, 6(1), 33-42. Retrieved from Academic Search Complete database.
References
Monnickendam, A. (2005). EATING YOUR WORDS: PLATE AND NATION IN MEG DODS'S THE COOK AND HOUSEWIFE'S MANUAL (1826). Scottish Studies Review, 6(1), 33-42. Retrieved from Academic Search Complete database.
The anthropology of food and eating
El estudio de los alimentos y la alimentación tiene una larga historia en la antropología, a partir del siglo XIX con Garrick Mallery y William Robertson Smith. Esta revisión señala los estudios de referencia antes de la década de 1980, dibujando la historia del subcampo. Nos concentramos sobre todo, sin embargo, en las obras publicadas después de 1984. Sostenemos que el estudio de alimentos y la alimentación es importante tanto por su propio bien ya que la comida es absolutamente esencial para la existencia humana (y, a menudo insuficientemente disponibles) y porque el subcampo ha demostrado ser valiosa para debatir y avanzar en la teoría antropológica y métodos de investigación. Los estudios de los alimentos han iluminado amplios procesos sociales como el valor político-económico-creación, la creación de valor simbólico, y la construcción social de la memoria. Estos estudios también han demostrado ser un escenario importante para debatir los méritos relativos del materialismo histórico y cultural vs estructuralista o simbólica explicaciones para el comportamiento humano, y para refinar nuestra comprensión de la variación en las respuestas de los informantes a las preguntas etnográficas.
References
Mintz, S., & Bois, C. (2002). THE ANTHROPOLOGY OF FOOD AND EATING. Annual Review of Anthropology, 31(1), 99-119. doi:10.1146/annurev.anthro.32.032702.131011.
References
Mintz, S., & Bois, C. (2002). THE ANTHROPOLOGY OF FOOD AND EATING. Annual Review of Anthropology, 31(1), 99-119. doi:10.1146/annurev.anthro.32.032702.131011.
Making Food History.
Recipe books flourish, but they grow best in a strange compost of food history. Most recipe writers google any unusual ingredient that they mention, and now the vast majority of those Google answers replicate information from the "The Oxford Companion to Food" by Alan Davidson and edited by Tom Jaine. Jaine discovered "Companion" when he used Google to double-check some of the original research or expand on it. His revisions turned into a comedy of sorts because now the Davidson research has become the last word. Although all historical research is a bit circular, there was such a vacuum in reliable food scholarship before 1999 that can now sense the point of which the circle began.
References
Field, M. (2007). Making Food History. Gastronomica, 7(1), 20-24. Retrieved from Academic Search Complete database.
References
Field, M. (2007). Making Food History. Gastronomica, 7(1), 20-24. Retrieved from Academic Search Complete database.
Introduction: foreign cookbooks.
Presents insights about foreign cookbooks. Reluctance in several cookbooks to engage with the technical function of the recipes themselves; Use of cookbooks to represent culinary reality; Quality of postcolonial food.
References
Magee, P. (2005). Introduction: foreign cookbooks. Postcolonial Studies, 8(1), 3-18. doi:10.1080/13688790500134372.
References
Magee, P. (2005). Introduction: foreign cookbooks. Postcolonial Studies, 8(1), 3-18. doi:10.1080/13688790500134372.
Effect of domestic cooking methods on the total antioxidant capacity of vegetables.
Así como las tablas de composición de alimentos, la capacidad antioxidante total (CAT), bases de datos desarrolladas en los últimos años para la investigación de efectos en la salud de los alimentos ricos en antioxidantes en los estudios epidemiológicos y nutricionales se han creado sobre la base de datos de análisis de materias primas vegetales. Sin embargo, la mayoría de los vegetales estén cocidos normalmente antes de su consumo. Con el objetivo de completar una base de datos de TAC desarrollado previamente, el efecto de las prácticas nacionales más importantes (es decir, hervir, freír en sartén y freír) en el TAC de consumo habitual verduras cocidas se evaluó. Sobre la base de peso seco, punto de ebullición en general dio lugar a cambios positivos TAC mientras que un efecto negativo general sobre el TAC se observó en las verduras fritas. Freír produjo un aumento del TAC de la papa, alcachofa y berenjena, pero una reducción del TAC de champiñones y cebolla.
References
Pellegrini, N., Miglio, C., Del Rio, D., Salvatore, S., Serafini, M., & Brighenti, F. (2009). Effect of domestic cooking methods on the total antioxidant capacity of vegetables. International Journal of Food Sciences & Nutrition, 6012-22. doi:10.1080/09637480802175212.
References
Pellegrini, N., Miglio, C., Del Rio, D., Salvatore, S., Serafini, M., & Brighenti, F. (2009). Effect of domestic cooking methods on the total antioxidant capacity of vegetables. International Journal of Food Sciences & Nutrition, 6012-22. doi:10.1080/09637480802175212.
Introduction: foreign cookbooks
Presenta ideas sobre libros de cocina extranjera. La renuencia de varios libros de cocina a comprometerse con la función técnica de las propias recetas, uso de libros de recetas culinarias para representar la realidad, la calidad de los alimentos poscolonial.
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Diccionario - Ver diccionario detalladonombre0.recipe0.prescription
References
Magee, P. (2005). Introduction: foreign cookbooks. Postcolonial Studies, 8(1), 3-18. doi:10.1080/13688790500134372.
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References
Magee, P. (2005). Introduction: foreign cookbooks. Postcolonial Studies, 8(1), 3-18. doi:10.1080/13688790500134372.
miércoles, 6 de octubre de 2010
Cocina Practica Internacional
Este libro tiene como objetivo a facilitar el preparado de platillos internacionales, con explicaciones muy detalladas e ilustraciones de como nos debe de quedar el preprarado final. Este es el primer tomo el cual solo contiene los platillos de entrada. (Mavedo de Ediciones, 1985)
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